Petra Månström bannerbild

Petra Månström - Moderator

Journalist, löpcoach och digital innehållsskapare

Petra Månström arbetade tidigare som kemist men valde att följa sin barndomsdröm om att bli journalist. Några år senare under ett redaktionsmöte på Svenska Dagbladet hörde hon sig själv tacka ja till att springa Stockholm Marathon och blogga om det. Bloggen blev snabbt en av Sveriges största löparbloggar och Petra Månström blev hastigt och lustigt en stor inspirationsguru inom löpning. Med andra ord: ingenting är omöjligt eftersom hon var sämst i klassen på att springa.

Idag jobbar Petra Månström som entreprenör, digital innehållsskapare och författare med stort fokus på träning och hälsa. Kärnan i hennes arbete är att inspirera till en sund och hållbar livsstil där träningen har en naturlig plats. Vi tränar för att leva och njuta av livet, inte tvärtom. Petras mission är att vi ska börja prata mer om hur träningen känns snarare än att jämföra tider och hennes inställning har fått stort, positivt genomslag både i och utanför sociala medier.

Sedan 2014 driver hon Maratonpodden, som är Sveriges största podd om uthållighetssporter med gäster som Mark Levengood, Evy Palm och Happy Jankell. 2016 startade hon den nischade löparpodden Ewerlöf & Månström tillsammans med folkkära löparstjärnan Malin Ewerlöf. Petra gör också poddar på uppdrag av företag och håller regelbundet träningsevent och ordnar träningsresor.

Petra har hittills gett ut två böcker om löpning: Det är bara att springa (Karavan förlag) som utkom 2014 och Smartare löpning (Norstedts) som utkom 2018. Petra Månström har utsetts till en av Sveriges 150 Superkommunikatörer 2017 av Resumé, hennes blogg utsågs till årets bästa löparblogg enligt Cision och hon har under flera år i rad utsetts till en av de 100 mäktigaste i svenska sportbranschen av tidningen Sportfack.

Petra Månström profilbild

Petra Månström

Journalist, löpcoach och digital innehållsskapare

Boka moderator:

Vi svarar på din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: