Lasse Karlsson bannerbild

Lasse Karlsson - Moderator

Komiker & konferencier

I komikens tjänst sedan 1992.

Lasse Karlsson har setts i TV-program som Släng dig i Brunnen, Komikerklubben, Taxi 234, Snacka om Nyheter, The Båttom is nådd, Stockholm Live, Babben & Co, Comedy Fight Club m.m. Han har turnerat som ståuppkomiker runt i landet i många år, bl. a. i Rhapsody in Rock, Ultimate Comedy och Big Comedy, och var ”förkomiker” till Eddie Izzard på Cirkus i Stockholm.

Lasse gick till final i Comedy Fight Club på Tv3, som framröstad av publiken. På Malmö Comedy Festival fick han även ta emot priset som ”Komikernas egen Favorit”.

Ofta anlitas han även som konferencier under helkvällar eller galor. Hans koncept moderator på dagen och komiker till middagen blir alltid väldigt lyckat vid stora konferenser. Lasse presenterar talare och leder paneldiskussioner på dagen för att sedan knyta ihop säcken på kvällen på ett humoristiskt sätt. Lasse är även talarcoach, och med sin långa erfarenhet som moderator, TV-producent och programledare hjälper han deltagarna på scen att bli vän med kameran.

Under 2020 har han även vid ett flertal tillfällen varit programledare och moderator på digitala event livesända från TV-studio. Och det går faktiskt att köra stand up till och med på Teams, Skype och Zoom.

 

Lasse har även en uppskattad föreläsning.

”Det här är inte roligt – så vårdar du kreativiteten i en grupp”

Lasse Karlssons föreläsning ”Det här är inte roligt” handlar om hur viktigt det är att ha ett öppet sinne i den kreativa processen. Hur man undviker att döda varandras kreativitet och problemlösningsförmåga när man jobbar i grupp. Vikten av att lyssna noga på allas förslag och inte blint driva sina egna idéer. Exempel från Lasses yrkesliv som humorförfattare, regissör och producent. Lasse har t.ex. varit producent Tv4:s humorprogram Time Out. Eftersom han även jobbar som komiker blandas det matnyttiga upp med smart humor.

 

Några ord från kunder:

I våra evenemang har vi haft med Lasse i flera olika roller, självklart som stand-up och underhållare från scenen men också med stor framgång som både moderator och konferencier. Vi har också engagerat Lasse som regissör i såväl planering och framtagande samt genomförande av teamövningar i konferenser och kickoffer. Lasses personlighet och engagemang är mycket uppskattat såväl av oss som arrangerar och av våra kunder och deltagare. Vid nästa möjliga tillfälle anlitar vi Lasse igen, för fler samarbeten.

– Bo Löwstedt, Evenemangsproducent och Partner, evenemangsbyrån Robot

Lasse Karlsson har vid två tillfällen under 2020 och 2021 levererat konsulttjänster inom humor till Svenska institutet för standarder (SIS). Dels vid en inspirationsdag med tema hälsa under mars 2020. Då ansvarade Lasse för en föreläsning med fokus på humor med inslag av ”stand-up” utifrån de behov SIS då hade för att sätta fingret på det viktiga med humor på en arbetsplats. Det var uppskattat och professionellt utfört under en heldag. Det andra uppdraget var ett digitalt ”lunchgarv” för samtliga medarbetare vid SIS, totalt 170 medarbetare. Det var också uppskattat och utförd med glimten i ögat och som gav en viktig paus i det digitala arbetssättet.

Jag kan lämna varma rekommendationer om att anlita Lasse då han anpassar både omfattning och nivå till de behov som vi vid två tillfällen har haft.

– Dan Nilsson, Avdelningschef Standardisering, SIS

Lasse Karlsson profilbild

Lasse Karlsson

Komiker & konferencier

Boka moderator:

Vi svarar på din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: