Gina Dirawi - Moderator

Författare, skådespelare, programledare och moderator

Gina Dirawi är Sundsvallstjejen som slog igenom på nätet. Hon började dagboksblogga 2009, ”Jag är Gina”, vilket utvecklades till en videoblogg med inslag av satiriska rollkaraktärer och en stor portion humor. Två år senare hade hennes videor visats hela 15 miljoner gånger på Youtube! Under tiden som videobloggen levde sitt liv på nätet jobbade Gina på P4 Västernorrland, pluggade retorik och statsvetenskap på Mittuniversitetet, sjöng sig till slutaudition i Idol och bloggade på SVT Play med titlarna ”The Fabulous Life of Ana Gina” samt ”The Ana Gina Show”. Radioerfarenheterna byggdes vidare med sommarprat på P1 och programledarskap för Musikhjälpen.

Ginas arbete har prisats flera gånger. Hon har bl.a. vunnit Kristallen i kategorin årets kvinnliga programledare och hon tilldelades Lena Nyman-priset 2020 med motiveringen:”Hon har med ett helt eget uttryck vågat och lyckats experimentera med former och genrer och med exceptionell skicklighet i utförandet nått rakt in publikens hjärtan och hjärnor”.

Gina romandebuterade 2020 som skönlitterär författare med romanen Paradiset ligger under mammas fötter som utspelar sig både i Norrland och i ett palestinskt flyktingläger i Beirut.  ”Romanen är en frispråkig, knivskarp och rolig berättelse om livsviktig vänskap, komplicerad frigörelse och världens stora orättvisor”.

Som programledare har Gina hunnit med väldigt mycket. Hon har rest världen runt och träffat människor som hon är nyfiken på i programmet ”Ginas värld”. Hon har fått den stora äran att vara programledare för Melodifestivalen inte mindre än tre gånger. Grammisgalan ledde två år i rad. Hon har också varit julvärd i SVT, lett Kristallen och medverkat som en av programledarna i Idol.

 

Gina Dirawi profilbild

Gina Dirawi

Författare, skådespelare, programledare och moderator

Boka moderator:

Vi svarar på din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: