Evelyn Mok bannerbild

Evelyn Mok - Moderator

Komiker, skådespelare och manusförfattare

Uppvuxen i Sverige med en pappa från Hongkong och en mamma som är kines-indisk. Bor i London och pratar engelska med amerikansk accent. Ja Evelyn Mok sticker verkligen ut i komikervärlden!

Evelyn är den orädda komikern, skådespelaren och manusförfattaren som alltid har gått sin egen väg i såväl scenspråk som geografisk karriär.

Evelyns standup-material grundar sig mycket i hur hon ser på världen och hur världen har påverkat henne som en rasifierad, plus-size kvinna. Hon startade sin standup-karriär i Sverige och prisades 2012 med utmärkelsen “Tändstickan” på Svenska Standup-galan. Samma år flyttade hon från Göteborg till London och där fick hon ett nästan omedelbart genombrott. Hon hyllades för sin show ”Hymen Manoeuvre” som hon turnerade med i Storbritannien. Showen prisades med ”Best Comedy Newcomer” på ”The Pleasance’s Indies Awards” och uppmärksammades av komikern Sarah Millican och talkshow-hosten Grahamn Norton som beskrev Evelyn som “Really funny, really rude, but also refreshingly honest and smart”.

Evelyn Mok programleder även ”Rice to Meet You”, en humorpodcast om asiatisk kultur tillsammans med komiker-kollegan Nigel Ng (Uncle Roger). Evelyns meritlista är minst sagt lång. Hon har blivit nämnd i ”BBC New Talent Hotlist” och blivit kallad för ”den svenska Amy Schumer” av Comedy Central Nordics. 2019 hade hon en roll som en reporter i Marvelfilmen ”Spider-Man: Far from Home”.

Evelyn har flera projekt på gång som manusförfattare, där hon bland annat utvecklar en egen sitcom för det Emmys-nominerade produktionsbolaget ”Me&You” (An Idiot Abroad). På svensk TV har Evelyn bland annat synts i ”Kurs i självutplåning” (SVT) där hon hade huvudrollen, “Släng Dig i Brunnen” (SVT), “Tror du att han ljuger?” (SVT), “Hårdvinklat” (TV3) och den uppkommande “Stand-Up Sketch Show” (SVT).

Evelyn Mok kan bokas som moderator, konferencier, programledare eller för komik/stand-up.

Evelyn Mok profilbild

Evelyn Mok

Komiker, skådespelare och manusförfattare

Boka moderator:

Vi svarar på din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: