David Sundin bannerbild

David Sundin - Moderator

Ståuppare, programledare, manusförfattare, skådespelare och komiker

David Sundin är ståupparen, programledaren, manusförfattaren, skådespelaren och komikern som har haft ett finger med i spelet många av Sveriges mest populära TV- och scenproduktioner.

2020 är ett stort år för David Sundin. Han var aktuell som programledare för Melodifestivalen och med en ny säsong av tv-succén Bäst i test. Dessutom blir det efter sommaren långfilmspremiär i Tomas Alfredsons nästa film Se upp för Jönssonligan där han spelar rollen som Harry. David har även synts i TV-produktioner såsom ”Inte OK”, ”Barncancergalan – Det svenska humorpriset” och ”Tror du jag ljuger?”.

Efter att ha blivit övertalad av Henrik Schyffert började han 2013 med standup och har sedan dess uppträtt hundratals gånger över hela Sverige. Bland annat i Globen och Scandinavium tillsammans med bland andra Eddie Izzard, Jonas Gardell och Shima Niavarani. Hösten 2020 har David premiär med sin första stora egna standup-föreställning Nya Svenska Ord. Med sig tar han nykomponerade ord som han kommer att presentera för sin publik.

David Sundin har ett förflutet inom reklambranschen där han jobbat som VD, creative director och styrelseordförande. Han har även jobbat med humor länge, t.ex. med Killinggängets ”Spermaharen”, Alex & Sigges sketcher samt inslag till TV-program som ”Grammisgalan”, ”Hasselhoff – En svensk talkshow” och ”Roast på Berns”. Utöver detta är han en hyllad manusförfattare som skrivit manus till bl.a. ”Melodifestivalen”, ”Humorgalan”, ”Welcome to Sweden”, ”Världens Barn” och ”ELLE-galan”.

Som programledare, konferencier och moderator är David, tack vare sin scenvana, humor och erfarenhet av att skriva manus för stora galor och TV-produktioner, väldigt uppskattad. Han har lett event, galor och program för bland annat Bonnier, Arlanda, Nöjesguiden, Guldägget, Riagalan, Kanal 5, Sveriges Radio och SVT. David Sundin nominerades i kategorin ”Bästa manliga skådespelare” i TV-priset Kristallen 2015 och kom tvåa i SM i ordvitsar 2014.

Foton: Kitty Lingmerth.

David Sundin profilbild

David Sundin

Ståuppare, programledare, manusförfattare, skådespelare och komiker

Boka moderator:

Vi svarar på din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: