Catarina Rolfsdotter bannerbild

Catarina Rolfsdotter-Jansson - Moderator

Moderator, programledare, föreläsare och författare

Catarina Rolfsdotter-Jansson är programledare, moderator, föreläsare och författare. Sedan september 2020 är hon ordförande i den oberoende tankesmedjan Global Utmaning. Hon är journalist utbildad i Sverige och i USA och har ett stort intresse för samhällsfrågor. Catarina är den programledare i Sverige som har störst publik, sändningarna för ”We Don’t Have Time” har en räckvidd på över 25 miljoner tittare.

Med 25 års erfarenhet och ett aldrig sinande engagemang inom miljö och klimat är Catarina en flitigt anlitad moderator och programledare i Sverige och även internationellt, främst på events som har hållbarhet i fokus.  2021 blev Catarina nummer 22 på Aktuell Hållbarhets lista över Sveriges hållbarhetsmäktigaste.

Hon modererar och programleder för offentlig sektor, näringsliv och civilsamhälle. Som talesperson för ”Föräldravrålet (Våra Barns Klimat)” och medgrundare till den internationella organisationen ”Our Kids’Climate”, är hon en frontperson för en hållbar framtid. Hon är även ny ordförande för den oberoende tankesmedjan Global Utmaning som fokuserar på hållbar utveckling. Catarina Rolfsdotter-Jansson har intervjuat Nobelpristagare, partiledare, statsministrar, företagsledare, prinsessor, forskare, barn och kändisar under sina år på scen.

Catarina har den unika kombination av erfarenheter som efterfrågas av många när fysiska event p g a Corona blivit digitala och mer TV-liknande sändningar. Dels har hon en gedigen programledarutbildning från Channel 7 i New York, dels har hon arbetat som programledare för samhällsprogram på SVT och även lett direktsändning mår mångmiljonpublik. Sedan tre år leder hon regelbundet stora sändningar för internationell publik, men även mindre sändningar via Zoom.

Hon är erfaren i vad som krävs när det hon är ensam i studion och gästerna är med via Zoom, när hon har gäster i studion och/eller några via Zoom och av sändningar som har både fysisk och digital publik.  Dessa broadcast-skills kombinerade med hennes 15 års erfarenhet som moderator på hög nivå gör Catarina  till en trygg värd för ditt event oavsett upplägg. Hon kan även bidra med sina erfarenheter i planeringen av eventet.

Som moderator har Catarina en stark närvaro och pondus, hon är omtalad för sina omfattande förberedelser inför moderationer och sin djupa kunskap inom hållbarhet. Catarina modererar både på svenska och på engelska.

Catarina Rolfsdotter-Jansson har skrivit 12 böcker om hållbarhet och arbetat som konsult för bl a WWF och Plan International. 2019 fick hon Hederspris i Region Skåne för sitt 25 år långa engagemang för vår miljö, hon nominerades 2019 till Årets Moderator och är Honorary Advisor till FN-affilierade NGO Committee on Sustainable Development – New York.

Catarina Rolfsdotter-Jansson profilbild ny

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Moderator, programledare, föreläsare och författare

Boka moderator:

Vi svarar på din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: