Anders Johansson bannerbild

Anders Johansson - Moderator

Programledare, komiker, musiker, skådespelare och manusförfattare

Anders ”Ankan” Johansson med sin karakteristiska östgöta-dialekt är inte bara programledare, komiker, musiker, skådespelare och manusförfattare utan dessutom karismatisk tävlande i SVT:s ”På Spåret” och en folklig multihumorprofil av rang.

Våren 2020 gjorde Ankan stor succé i tittarfavoriten ”Bäst i test” i SVT och i december 2020 spelade han Ragnar i Tomas Alfredsons långfilm ”Se upp för Jönssonligan”. Anders Johansson har i många år setts i en mängd tv-program, flera av dem har han själv regisserat och/eller skrivit manus till. Anders har bland annat medverkat i ”Parlamentet” i TV4, scenföreställningarna ”Fars lilla tös” och ”Sitcom – en tv-fri kväll”, julkalendern ”Skägget i brevlådan”, varit programledare för ”Djursjukhuset” i SVT, spelat huvudrollen som Stig-Helmer i musikalen ”Sällskapsresan” med mera.

Många känner till Anders ”Ankan” Johansson som den ena halvan av humorduon Anders och Måns (Nilsson). Tillsammans har de skapat en lång rad radio- och tv-serier såsom ”Anders och Måns”, ”Så funkar det” och ”Succéduon”, samt scenföreställningarna ”Primater med topplån” och ”Nu har vi väl trevligt?”. Nu är de aktuella med föreställningen ”Så funkar det – The show!” som hade premiär under våren 2020 och åter är på turné 2021.

Anders kan bokas som side-kick, moderator eller för stand-up.

 

Ankan Johansson profilbild

Anders Johansson

Programledare, komiker, musiker, skådespelare och manusförfattare

Boka moderator:

Vi svarar på din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: