Alexandra Pascalidou bannerbild

Alexandra Pascalidou - Moderator

Alexandra Pascalidou är en prisbelönt moderator och föreläsare, och har hela världen som sitt arbetsfält. Hon är journalist, programledare, författare, föreläsare, dramatiker, skådespelare och människorättsaktivist.

Alexandra Pascalidou är en populär och välkänd programledare, och har gjort allt från Melodifestivalen till dokumentärer på SVT, Nyhetsmorgon och Förkväll i TV4 och i grekisk TV med EU-valvakor, Eurovision, egna shower på bästa sändningstid. I radion har vi hört henne leda P1 Debatt och Ring P1.

Alexandra är en dynamisk, populär och påläst moderator som lämpar sig lika bra för svenska som internationella uppdrag då hon talar svenska, grekiska, engelska, franska och spanska.

Hon är bland annat ambassadör för Kvinna till Kvinna, Mentor Sverige, Terrafem och styrelseledamot i Stiftelsen Läxhjälpen. Våren 2018 grundade Alexandra Den Nya Akademin – vilken bildades i svallvågorna av krisen i Svenska Akademien. Tillsammans med ett hundratal kulturarbetare skapades ett demokratiskt och inkluderande litteraturpris som fått stort internationellt genomslag.

Hösten samma år släppte Alexandra den Augustpriset-nominerade boken Mammorna, där läsaren får möta 20 mammor i Sveriges fattigaste och mest utsatta orter och ta del av deras berättelser om kamp, våld och kärlek.

Hennes förmåga att roa, röra och beröra sin publik är vida omvittnad. Hon sprider skratt och entusiasm även i de svåraste sammanhangen och får sina intervjuobjekt att känna sig trygga. Som moderator är hon proffsig och påläst och odlar en varm relation till publik och deltagare.

 

Alexandra Pascalidou profilbild

Alexandra Pascalidou

Boka moderator:

Vi svarar på din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: