Kostnadsfria föreläsningar

Söker du talare till din nästa konferens? Välkommen att inspireras av våra öppna föreläsningar. 

MySpeakers föreläsningar är kostnadsfria för representanter från näringslivet och offentlig sektor. Anmäl dig via länkarna nedan. Efter anmälan kommer du får mer information via mail.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss. 

Här kan du se föregående föreläsningar.

ONLINE – 26 januari 2022, kl. 08:10

En faktabaserad världsbild - viktigare än någonsin

En digital frukostföreläsning med Olof Gränström.

Vi lever i en tid där tillgången till fakta är bättre än någonsin. Samtidigt så bemöter vi ofta vår tids stora utmaningar såsom Covid-19, klimatförändringar och fattigdom med myter, tyckanden och direkta felaktigheter. Under denna föreläsning kommer Olof lyfta upp stora missförstånd runt dessa frågor, tala om varför vi tycks ha så svårt att skaffa oss en faktabaserad världsbild samt med visualiserad data visa hur världen faktiskt ser ut.

Olof Gränström är statsvetare och företagsekonom och har jobbat nära den hyllade författaren Hans Rosling. Precis som Hans brinner Olof för att beslut ska fattas på fakta och kunskap om vår omvärld. 

ONLINE – 3 februari 2022, kl. 08:10

Så vaccinerar vi oss mot infodemin

En digital frukostföreläsning med Emma Frans.

Både inom myndigheter och på företag sprids felaktig information. Hur ska man hantera desinformation som sprids? Hur ska man göra för att bygga förtroende? Ett ämne som alltid är relevant och kanske extra intressant då det är valår i år. Emma Frans föreläsning är en kombination av faktakoll och erfarenheter som visar hur man kan lyckas bättre med att förhålla oss till all den information som vi översköljs av dagligen. Hur ska vi i tider av “alternativa fakta”, fejkade nyheter och allmän faktaresistens veta vad som är vetenskapligt och faktabaserat?

Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi. Hon är forskare vid Karolinska institutet och tidigare vid University of Oxford. Emma är också vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet och har kallats för en av de roligaste svenskarna på Twitter.

ONLINE – 15 februari 2022, kl. 08:10

Innovation driven av mångfald

En digital frukostföreläsning med Tobias Ahlin.

Tobias Ahlin är en designer, programmerare och innovatör och har föreläst i 18 olika länder, bland annat för The New York Times i New York, och på Facebooks europeiska högkvarter i Tel Aviv.

Med sin djupa förståelse för hur moderna organisationer och startups hanterar nutidens största utmaningar målar han upp nya sätt att innovera, bygga kreativa kulturer, och möta digitaliseringen på produktiva och humana sätt.

Människan är i grunden byggd för att vara rationell, kreativ, och innovativ. Eller? Inte nödvändigtvis. Som individer tänker vi ofta irrationellt. Vi förenklar, drivs av fördomar, och försvarar ofta gamla idéer som försvarar vår världsbild och vår sociala status. Men hur tänker vi bättre? Kreativitet och innovation drivs av att mångfald av idéer och perspektiv får mötas. I den här föreläsningen undersöker vi vetenskapliga studier om kreativa företag, och följer en röd tråd av ledtrådar som visar på hur mångfald skapar mer innovativa grupper, arbetsplatser, och samhällen.

Söker du digitala föreläsningar med hög kvalitet och lång hållbarhet?
Läs mer om vårt koncept MySpeaker Video, en kostnadseffektiv lösning med några av Sveriges bästa föreläsare.

Läs mer om MySpeaker Video här >>

Skriv upp dig för MySpeakers nyhetsbrev

Skriv upp dig för MySpeakers nyhetsbrev nedan för att få inbjudningar till events och föreläsningar direkt.