Aktuellt just nu

Här hittar du ett axplock av vad som är aktuellt just nu. För att få de senaste nyheterna från oss på MySpeaker rekommenderar vi vårt nyhetsbrev som skickas ut en gång i månaden.

Tips på föreläsningar

Nedan följer föreläsningar som är lite extra aktuella just nu.

Det nya ledarskapets förutsättningar

Föreläsning med Robert Karjel.

Med avstamp i sina egna erfarenheter visar Robert Karjel hur ett gott ledarskap hjälper människor att hitta tilliten och kraften, inte bara i sig själva, utan också i varandra. Han visar på ett konkret sätt hur en organisation kan enas och uppnå otroliga resultat, trots svåra yttre och inre förhållanden.

I en föreläsning med Robert Karjel får du inte bara verktyg som du själv kan använda i din organisation eller i ditt team – du får värdefulla insikter som hjälper dig att bygga ett tryggt och hållbart ledarskap som fungerar över tid.

Kommande frukostföreläsningar

Missa inte våra spännande kostnadsfria frukostföreläsningar! Vi bjuder löpande in Sveriges bästa talare att dela med sig av sina erfarenheter, berättelser och tips. Kring ämnen som digitalisering, välmående, hjärnhälsa, äventyr, ledarskap, team och mycket mer ger vi dig och dina kollegor en möjlighet att få lära dig någonting nytt. Märk att vissa av föreläsningarna endast är live och inte kan ses digitalt.

Här ser du samtliga frukostföreläsningar >>

Så får vi medarbetarna att vilja komma tillbaka till kontoret!

Föreläsning med Sofia Rasmussen.

Vi vet att det finns utmaningar med det hybrida arbetslivet. Hur stimulerar vi en positiv kultur och gemenskap när alla är utspridda? Hur brainstormar vi och är kreativa tillsammans? Hur försäkrar vi att människor inte fastnar i ensamhet?

Från svensk och internationell forskning kan vi hämta svaren. Sofia Rasmussen berättar på ett engagerande sätt om vad vi behöver göra för att väcka medarbetarnas egen inre motivation att komma in till kontoret igen.

AI, vad det svider

Föreläsning med Gustaf Josefsson Tadaa.

Från det ögonblick vi vaknar, tills vi går och lägger oss, interagerar vi med Artificiell Intelligens på något sätt. Från vilken musiken vi lyssnar på eller vilka relationer vi vårdar, till vilken mat eller färdväg vi väljer, kontrolleras eller påverkas av AI. När kommer AI:n att ta över helt? Och hur känns det för oss som människor att bli ”ersatta”?

Häng med på en föreläsning om, av och med Artificiell Intelligens. En sista chans för dig att se en livs levande föreläsare på scen, innan även denne ersatts av en maskin!

Att skapa en tillitsfull lärandekultur, tillsammans!

Föreläsning med Malin Rapp.

I föreläsningen med Malin Rapp får du tankeväckande innehåll kring hur man som ledare och team skapar psykologisk trygghet och lärande, hur man kan förmå se möjligheter, hjälpas åt och ta ansvar i föränderliga och utmanade situationer.

Du som deltagare också prova på konkreta övningar och förhållningssätt för att öka psykologisk trygghet, lärande och beteendeförändring i teamet och hela kulturen.

Fokus hållbarhet

Ju mer vi lär oss, desto mer kan vi hjälpa till och ändra beteenden. Vi på MySpeaker vill på de sätt vi kan bidra till målen om ansvarstagande och hållbart företagande, inte bara miljömässiga, utan också sociala och ekonomiska avseenden.

En checklista för hållbara events

Läs vår användbara checklista för att skapa hållbara evenemang. Med tips om allt från att beställa mat till att planera resor.

Globala målen för hållbar utveckling

Se aktuella föreläsare som talar om olika aspekter av de Globala Målen för hållbar utveckling. Listan uppdateras och byggs ut kontinuerligt.

Föreläsare inom hållbarhet och miljö

Inspireras och lär dig mer om våra duktiga föreläsare inom hållbarhet och miljö. Här hittar du talare med skiftande bakgrunder och ingångar till ämnet, från veganmat till cirkulär ekonomi.

Nytt från bloggen

Följ MySpeaker i sociala medier!

Bokaktuella föreläsare

Ida Hult
Ärvda svar - Om en framtid bortom gamla sanningar, slitna ord och redan tänkta tankar
Läs mer om Ida
Jonas Eriksson
Korthuset - En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen
Läs mer om Jonas
Bo Eriksson
Monstermanifestet - Ett nytt forskningsfält ser dagens ljus
Läs mer om Bo
Anders Hansen
Depphjärnan - Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?
Läs mer om Anders
Isabelle McAllister
Skavank - Laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta
Läs mer om Isabelle
Fredrik Moberg
Den uppfinningsrika planeten - Biomimikry och naturens lösningar på vår tids utmaningar
Läs mer om Fredrik
Emma Frans
Alla tvättar händerna - Min berättelse från året då alla skyllde på varandra
Läs mer om Emma
Lars-Johan Åge
Omtyckt - Superkraften i att vara äkta, positiv och relevant
Läs mer om Lars-Johan
Anders Rydell
Arbetet på jobbet- om bök och bröte i arbetslivet
Läs mer om Anders
Negin Azimi
Kämpa smart & dröm stort - Mina nio tips som tar dig dit du vill.
Läs mer om Negin
Katrine Marçal
Att uppfinna världen : hur historiens största feltänk satte käppar i hjulet
Läs mer om Katrine
Per Schlingmann & Kjell A. Nordström
Corona Express : En liten bok om världen efter pandemin
Rebecka Carlsson
Exponentiell Klimatomställning - Hur vi kan stoppa klimatförändringarna tillräckligt snabbt & hur du bygger pionjärt hållbara företag
Läs mer om Rebecka
Per Naroskin & Göran Everdahl
Leenden - En fälthandbok
Föregående
Nästa