Aktuellt just nu

Här hittar du ett axplock av vad som är aktuellt just nu.

Frukostseminarium

Välkommen till MySpeakers frukostseminarium! Under hösten kommer vi erbjuda flera spännande frukostföreläsningar, både live hos oss på Grev Turegatan 30 och digitalt via vår hemsida.

Här kan du se alla aktuella föreläsningar, schemat uppdateras löpande under hösten – så håll utkik!

28 oktober 2021, kl. 8:10-8:40

Jason Diakité –
(O)lika möjligheter

Jason Diakité är för vissa mer känd som Timbuktu, och är en hiphop-artist, programledare och författare. Jasons musik har toppat listor och vunnit priser, hans spelningar och turnéer är omtalade och välbesökta. I november 2016 gav han ut den självbiografiska boken ”En droppe midnatt” om härkomst, identitet, rasism och längtan efter tillhörighet, en bok som även blev en hyllad scenföreställning.

I den här digitala föreläsningen pratar Jason om upplevda sanningar och fördomar, hur våra erfarenheter inte bara påverkar hur vi ser på oss själva, utan också hur vi ser på vår omgivning och varandra.

Föreläsningen är digital.

11 november 2021, kl. 7:45-9:00

Andreas Piirimets –
Ta makten över din stress

Andreas Piirimets ger under denna session konkreta tips på hur vi kan undvika stress och utbrändhet. Andreas arbetade som IT-konsult i 15 år innan hans höga tempo fick honom att smälla in i väggen och tvingade honom att hitta svar på frågorna: vad är det som bidrar till det höga tempot idag och vad kan vi göra åt det?

Föreläsningen äger rum hos MySpeaker på Grev Turegatan 30 i Stockholm.

Fokus hållbarhet

Ju mer vi lär oss, desto mer kan vi hjälpa till och ändra beteenden. Vi på MySpeaker vill på de sätt vi kan bidra till målen om ansvarstagande och hållbart företagande, inte bara miljömässiga, utan också sociala och ekonomiska avseenden.

Globala målen för hållbar utveckling

Se aktuella föreläsare som talar om olika aspekter av de Globala Målen för hållbar utveckling. Listan uppdateras och byggs ut kontinuerligt.

En checklista för hållbara events

Läs vår användbara checklista för att skapa hållbara evenemang. Med tips om allt från att beställa mat till att planera resor.

Föreläsare inom hållbarhet och miljö

Inspireras och lär dig mer om våra duktiga föreläsare inom hållbarhet och miljö. Här hittar du talare med skiftande bakgrunder och ingångar till ämnet, från veganmat till cirkulär ekonomi.

Dags att röra på sig! Träning trendar

Efter en tid där vår hälsa på olika sätt har varit i fokus märker vi också ett stort intresse för kost, hälsa och träning hos våra kunder. Allt från träningspass för hela kontoret till kostråd, tips om hur vi kan ta hand om hjärnan och få in rörelse i vardagen.

Aktuella föreläsningar

Tips på två föreläsningar med grund i historien, men med lite olika anslag. Kunskap, presenterad på ett engagerande och roande sätt, med föreläsare som både går igenom kameran och har förmågan att leverera på scen. 

Digital tsunami – en berättelse om kultur

Ny spännande föreläsning med Katarina Gospic!

Idag är din långsammaste dag.

Digitaliseringsvågen svepte över världen och i ett ögonblick förändrades vårt sätt att leva och arbeta. Pandemin visade hur föränderlig människan är under press. När det värsta nu lagt sig börjar vi se ljuset i tunneln och den frågan alla ställer sig är hur vi nu ska fortsätta framåt.

Kultur och värderingar är viktigare än någonsin och i synnerhet när företagen ska bli sin egen uppdaterade 2.0-version.

Under denna föreläsning berättar Dr Katarina Gospic om hur hjärnan fungerar vid förändring, varför värderingar och kultur är det viktigaste vi har och hur ska kunna vara modiga när vi seglar på outforskade vatten.

Bjud på ett leende i höstrusket!

Alla kan behöva ett extra vänligt leende. Eller varför inte flera?

Passa på att bjuda både medarbetare och chefer på en underhållande, bildande och snygg föreläsning: Göran Everdahl och Per Naroskin tar oss med på en garanterat inspirerande vandring i leendenas löftesrika landskap!

Det är roligt men inte bara roligt; det är också ett tillfälle att lära sig mer om leendets historia och dess betydelse i det sociala samspelet på jobbet, i kärleken och livet i stort. Vi presenteras för oväntade typer av leenden som får sin förklaring och sitt sammanhang.

Det här är en föreläsning producerad direkt för Zoom, Teams eller motsvarande. Innehållet och formen anpassas efter ert sammanhang och önskemål.

Nytt från bloggen

Följ MySpeaker i sociala medier!

Bokaktuella föreläsare

Isabelle McAllister
Skavank - Laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta
Läs mer om Isabelle
Fredrik Moberg
Den uppfinningsrika planeten - Biomimikry och naturens lösningar på vår tids utmaningar
Läs mer om Fredrik
Emma Frans
Alla tvättar händerna - Min berättelse från året då alla skyllde på varandra
Läs mer om Emma
Lars-Johan Åge
Omtyckt - Superkraften i att vara äkta, positiv och relevant
Läs mer om Lars-Johan
Anders Rydell
Arbetet på jobbet- om bök och bröte i arbetslivet
Läs mer om Anders
Negin Azimi
Kämpa smart & dröm stort - Mina nio tips som tar dig dit du vill.
Läs mer om Negin
Katrine Marçal
Att uppfinna världen : hur historiens största feltänk satte käppar i hjulet
Läs mer om Katrine
Per Schlingmann & Kjell A. Nordström
Corona Express : En liten bok om världen efter pandemin
Rebecka Carlsson
Exponentiell Klimatomställning - Hur vi kan stoppa klimatförändringarna tillräckligt snabbt & hur du bygger pionjärt hållbara företag
Läs mer om Rebecka
Per Naroskin & Göran Everdahl
Leenden - En fälthandbok
Ami Hemviken
Nå in. Nå fram. Få igenom. Medveten kommunikation på jobbet.
Läs mer om Ami
Olof Röhlander & Magnus Lindwall
Motivationsrevolutionen - Från temporär tändning till livslång låga
Läs mer om Olof
Johan Norberg
Öppen/Sluten - Hur människan skapar och förstör framsteg
Läs mer om Johan
Föregående
Nästa